Плов – це страва, яка завжди асоціюється зі затишком домашнього свята та традиційною гостинністю. Ця страва широко відома в українській кухні та має багато варіацій. Сьогодні ми пропонуємо простий рецепт плову, який не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, але й принесе натхнення в кулінарний світ.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини або яловичини (на ваш вибір)
- 2 стакани довгозернистого рису
- 3 цибулі
- 3 моркви
- 3 столові ложки рослинної олії
- Сіль та перець за смаком
- Спеції (кумин, коріандр) – за бажанням
Інструкція:
- Почніть з підготовки інгредієнтів. М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Цибулю та моркву наріжте кубиками.
- Розігрійте рослинну олію в глибокій каструлі або казані на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і смажте до золотистого кольору.
- Додайте нарізане м’ясо і смажте його до утворення золотистої корочки по всій поверхні.
- Потім додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити, помішуючи, до тих пір, поки морква не стане м’якшою.
- Додайте до м’яса і овочів рис, розгладьте шар рису рівномірно по всій поверхні.
- Залийте все гарячою водою, щоб рівень рідини перевищував рівень рису на 1-2 пальця. Приправте сіллю, перцем та спеціями за смаком.
- Далі закрийте каструлю кришкою та готуйте на середньому вогні до повного випаровування рідини та готовності рису. Це зазвичай займає близько 20-30 хвилин.
- Після того як плов готовий, вимкніть вогонь і дайте йому трохи підстояти перед подачею на стіл.
- Подаємо плов гарячим, можна прикрасити зеленню чи цибулею нарізаними кільцями.
Цей простий рецепт українського плову прекрасно підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу, а більше рецептів на сайті mandrivochka.com.ua. Він об’єднує в собі традиційний смак і легкість в приготуванні. Насолоджуйтесь цією вишуканою стравою разом із родиною та друзями!