Плов – це страва, яка завжди асоціюється зі затишком домашнього свята та традиційною гостинністю. Ця страва широко відома в українській кухні та має багато варіацій. Сьогодні ми пропонуємо простий рецепт плову, який не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, але й принесе натхнення в кулінарний світ.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини або яловичини (на ваш вибір)
  • 2 стакани довгозернистого рису
  • 3 цибулі
  • 3 моркви
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • Сіль та перець за смаком
  • Спеції (кумин, коріандр) – за бажанням

Інструкція:

  1. Почніть з підготовки інгредієнтів. М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Цибулю та моркву наріжте кубиками.
  2. Розігрійте рослинну олію в глибокій каструлі або казані на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і смажте до золотистого кольору.
  3. Додайте нарізане м’ясо і смажте його до утворення золотистої корочки по всій поверхні.
  4. Потім додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити, помішуючи, до тих пір, поки морква не стане м’якшою.
  5. Додайте до м’яса і овочів рис, розгладьте шар рису рівномірно по всій поверхні.
  6. Залийте все гарячою водою, щоб рівень рідини перевищував рівень рису на 1-2 пальця. Приправте сіллю, перцем та спеціями за смаком.
  7. Далі закрийте каструлю кришкою та готуйте на середньому вогні до повного випаровування рідини та готовності рису. Це зазвичай займає близько 20-30 хвилин.
  8. Після того як плов готовий, вимкніть вогонь і дайте йому трохи підстояти перед подачею на стіл.
  9. Подаємо плов гарячим, можна прикрасити зеленню чи цибулею нарізаними кільцями.

Цей простий рецепт українського плову прекрасно підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу, а більше рецептів на сайті mandrivochka.com.ua. Він об’єднує в собі традиційний смак і легкість в приготуванні. Насолоджуйтесь цією вишуканою стравою разом із родиною та друзями!

Comments are closed.

Мандруємо світом